Mert volt első Hello Tango óra, volt első születésnap, első közös HV milonga, első Belgrád, első karácsonyi praktilonga. És most van első blogposzt is, mert ránk jött az írhatnék, úgyhogy írni fogunk 🙂

Ha még nem ismersz minket, akkor: Szia, örülünk, hogy ránk találtál! Argentin tangó órákat és tanfolyamokat tartunk (elsősorban) fiataloknak, és egyszerűen imádjuk csinálni. Három éve, amikor elszántan – de azért egészséges drukkal gyomortájékon – meghirdettük az első kurzust, nem gondoltuk, hogy ilyen messzire jutunk…

Nehéz az eredményességet mérni, főleg ha az ember tangó tanításra adja a fejét. Lehet persze számolgatni a tanítványokat, a megtanított figurákat, vagy akár versenyezni is, de a tangó szerintünk nem erről szól. Viszont azt látjuk, hogy mennyire szeretnek a Hello Tango diákjaival táncolni. És már nem csak itthon, hanem sok helyen Európában. Ez azért elég jó érzés, minek is tagadnánk. A tangó egy nemzetközi nyelv, mindenhol ugyanazt és ugyanúgy beszélik. Akik képesek kifejezni magukat, és meg is értik őket, azok otthon érzik magukat.

Képzeletbeli Hello Tangós kolléganő blogposztot ír

De most írunk. Miről is?

Nem akarunk abszolút bölcsességeket megfogalmazni, mert ha akarnánk, se tudnánk. A tangó épp attól élő és lélegző tánc, hogy nincs szabályok közé szorítva. Napjainkban is folyamatosan változik, és ezt mi alakítjuk, akik táncoljuk. Nincs „sárgaköves” út, ami elvisz a tangó abszolút igazságához. Van viszont hagyomány, amit érdemes megismerni, van sokféle megközelítés, amikkel érdemes kísérletezni, és vagy Te, aki mindehhez hozzáadja a személyiségét, az érzelmeit.

Miért vágunk akkor mégis bele a blog írásába? Leginkább azért, hogy még többet tudjunk Nektek adni. Bár 90 perces órákat tartunk, mégsem fér bele sokszor mindaz, amit még úúúgy elmondanánk… Mert van egy csomó dolog, amiről sokat gondolkodunk, és szeretnénk Veletek is megosztani. Vannak programok, amiket örömmel ajánlunk. Vannak személyiségek, akiket szívesen bemutatnánk. És még egy rakás egyéb téma, amit bedobnánk.

Ti meg majd jó’ elolvassátok – vagy csak félig, mert mint az köztudott, szeretünk (túl) sokat beszélni 🙂 Ha van kedvetek, mondjátok el, mit gondoltok: itt, órán, Facebookon, Instán, praktikán, milongán. Vagy ha összefutunk az utcán.

Olvasgassatok. És persze tangózzatok 😉


Gyuri

Gyuri

A tangó nekem maga a szépség. És nem csak az, harmónia, egységélmény, kifejezésmód. Mikor belépek egy táncterembe, legyen akár óra, gyakorlás vagy milonga, vagy akár színpad, megváltozik a világ, lelassul az idő. Ezért táncolok és ezért szeretném megosztani másokkal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük