Hogyan lett Juan d’Arienzóból a ritmus királya és miért találták ki eredetileg a bandoneont? Olvass tovább és mindenre fény derül 🙂

A BBC The Forum című, kulturális-művészeti-történelmi érdekességekkel foglalkozó (és egyébként nagyon jó kis) rádióműsora július 9-én a tangó történetével és fejlődésével foglalkozott. A nagyjából 40 perces beszélgetésben zenetudós, tánctörténész és kulturális antropológus beszélget a műsorvezetővel nemcsak a tangó mint zene és táncstílus kialakulásáról, hanem mint földrészeken átívelő kulturális jelenségről, aminek történetéhez számos nemzet járult hozzá.

Rövid, könnyen emészthető bevezető néhány szuper kis sztorival – tökéletes kezdet, hogy egy kicsit megismerkedjünk ennek az összetett és sokrétű jelenségnek a hátterével, amit tangónak hívunk.

Hogy legyen egy kis kihívás is a dologban, összeállítottunk Nektek egy kvízt! Akkor igazán buli, ha a műsor meghallgatása előtt töltitek ki 😉 Hajrá és várjuk a képernyő mentéseket az elért eredményekről!

A műsort itt tudjátok meghallgatni, illetve le is tölthető mp3 formátumban. A beszélgetés második része 26:30-nál kezdődik.

The Forum – Up close with tango

Jó szórakozást!

Képek forrásai

Borítókép és kvíz borítókép: An Allegory of Soul, Flickr


Kata

Kata

Tangót tanítani nem könnyű, hiszen érzeteket tanulni és a test nyelvére lefordítani sem az. Mindenkit más fog meg, és mindenki mást ért meg. Mindaz, amit eddig a mestereimtől láttam és megvalósítottam próbálom úgy visszaadni, hogy a tanítványaink a lehető legszebben tudják beépíteni a táncukba.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük