Igen, jól olvastátok a címet, egerek és tangó, ma ezt dobta a gép. Amúgy teljesen jogos a kérdés, hogy ez a kettő mégis hogy jön össze. Még szerencse, hogy csak lejjebb kell görgetni, és a rejtélyre fény derül 🙂

Szóval az úgy volt, hogy éppen az új blog poszt írásán tipródtam nagyjából egész nap, sőt inkább már napok óta. Téma van, több is, de valahogy a múzsa nem akart homlokon csókolni. És mit tesz ilyenkor az esendő ember egyszerű gyermeke, na mit? Hát elkezdi görgetni a fészbúkot, mert attól nyilván megíródik majd a poszt… Ugye hogy így van?!

Nos, ebben az esetben véletlenül így lett, mert egyszer csak szembejött egy kép, pontosabban egy cikk, amit Juan Martin Carrara osztott meg. Ő amúgy egy elég menő argentin tangó táncos, tavaly kétszer is volt Magyarországon órákat tartani, és szétszedte a nép. A cikk pedig a londoni Natural History Museum évente megrendezett és igen elismert, Wildlife Photographer of the Year nevű versenyének idei közönségdíjasáról szólt, ugyanis a nyertes képen egerek tangóznak! Na jó, igazából nem, de tényleg úgy néz ki, mintha… nézzétek csak meg:

“Station Squabble” ©Sam Rowley

A kép címe amúgy Perpatvar a peronon (Station Squabble), és egy morzsáért megy a harc. Akinél nem ütött akkorát ez a kép, attól elnézést kérek, ez a poszt most inkább a kis színes kategória, mint a hasznos és megszívlelendő tanácsoké – abból lesz még úgyis 😉 Bár remekül szórakoztam a képen, azért én is éreztem, hogy posztnak ez még így kevés lesz. Ezért azt találtam ki, hogy ha már úgyis komolytalankodom, akkor azt csináljam rendesen, és nézzük meg, mit találok még az egerek és tangó témában.

Egerek, macskák és Tita Merello

Gondolom, most már sejtitek, hogy ez nem lesz egy hosszú poszt… de egy aranyosat azért találtam, amit megosztanék: Tita, a tangós egér kalandjai szkeccsekben elmesélve 🙂 ITT tudjátok őket megnézni, de egyet be is tennék ide, hogy meditáljunk rajta egy kicsit, mert nagy igazságok hordozója:

Forrás: Mice Notes

Ahogy látszik, mégsem tudok teljesen kivetkőzni a tangó tanár szerepéből, és csak beszuszakoltam a mai cikkbe is egy jó tanácsot. Amúgy is sokszor mondjuk, de álljon most itt bitekbe vésve is: Vezetők, nem kormányozzuk, és nem pakoljuk ide-oda a követőket!

Bár egér pajtásunk nem említi, de én azért hozzáteszem: Követők, ebben (is) van azért egy kis felelősségünk: kapcsolódjunk, hogy a vezető ne érezze ennek szükségét.

És ami a legfontosabb: egymással táncoljunk!

Reménykedtem benne, hogy zárásnak esetleg találok egeres tangó zenét, de a YouTube nem volt a barátom, ha valakinek van tudomása ilyenről, mindenképpen küldje el! Macskás viszont van, Edgardo Donato felvétele, a Gato. Olvassátok el a klip alatt a szöveget és a magyarázatot is, nagyon érdekes – és persze kiderül, hogy a macska igazából nem is macska!

Mindenesetre szerintem az univerzum akarta, hogy ez a poszt megszülessen, mert tudjátok, hogy hívták az énekesnőt, aki eredetileg énekelte ezt a számot az Así Es El Tango című 1937-es filmben? Tita Merello 🙂 A jövő heti poszt nem lesz ennyire komolytalan, ígérem!


Kata

Kata

Tangót tanítani nem könnyű, hiszen érzeteket tanulni és a test nyelvére lefordítani sem az. Mindenkit más fog meg, és mindenki mást ért meg. Mindaz, amit eddig a mestereimtől láttam és megvalósítottam próbálom úgy visszaadni, hogy a tanítványaink a lehető legszebben tudják beépíteni a táncukba.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük